Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Ardennen Survival
 

Ga de uitdaging met je seniorenleden aan en kom survivallen in Comblain au Point. Leden vanaf de derde klas voortgezet onderwijs mogen deelnemen aan deze stoere dagactiviteit midden in de Belgische Ardennen. Het is een compleet verzorgde dag voor echte diehards. Je hoeft er (bijna) niets voor te regelen. Je stapt s ’morgens (vanaf 7:30 uur) op de bus vanaf 4 opslaglocaties in Limburg en s ’avonds word je daar weer afgezet.

Gedurende het ene dagdeel maken jullie een spannende tocht door de bossen rondom de spectaculaire steengroeve van Venturix en overwin je daarbij het hoogteparcours met diverse touwbruggen, klettersteigroutes, een zipline èn natuurlijk jezelf. Het andere dagdeel ga je grenzen verleggen door omhoog te klimmen op een steile rotswand en daarna naar onder te abseilen in de klimgroeve iets verderop aan de Ourthe, ook ga je daar boog- of buksschieten. De foto’s die je maakt zullen spectaculaire plaatjes opleveren!

De hele dag ben je buiten. De bus pendelt gedurende de dag tussen de twee verschillende outdoorlocaties. Tussen de middag eten alle deelnemers samen de zelf meegenomen lunch op de hoofdlocatie. Op het einde van de dag komen alle deelnemers daar weer samen om een heerlijke door een cateraar verzorgde maaltijd te eten en gezellig samen te zijn bij het kampvuur. Drankjes mag je zelf meenemen of kopen in de bar van Venturix. Uiterlijk 18:30 uur (weersafhankelijk) reizen jullie per bus terug naar de opslaglocaties in Limburg. Vanaf daar kunnen jullie met eigen auto’s naar rijden, of opgehaald worden door bijvoorbeeld ouders.

Klik rechts op 'meer informatie' voor het infoblad editie 2023!

Let op! De survival zit altijd snel vol er is plek voor een beperkt aantal (maximum) deelnemers:  vol is echt vol . Wil je er zeker van zijn dat je met jouw groep kunt deelnemen? Begin dan tijdig met het informeren en enthousiasmeren van leden en leiding.

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

12 november 2023
Venturix Outdoor, Belgische Ardennen
morgen/middag/avond
leden vanaf de 3e klas voortgezet onderwijs
€ 72,50

inclusief busreis vanaf diverse opstapplaatsen