Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Project 21 - editie 2023
 

Project21 is, sinds 2021, een activiteit voor JongNL-leden uit de groepen 6, 7 en 8 van de bassischool en vervangt het Provinciaal Juniorentoernooi.
Wil je weten waarom dit vervangen is, of wil je toch nog eens de toernooispelen spelen? Klik hier!

Project 21 is een intensieve dag waarbij samenwerkingsopdrachten de basis vormen voor activiteiten op het gebied van sport en spel, natuurbeleving en creativiteit.

De hele dag ervaren de teams dat échte JongNL-gevoel met als klap op de vuurpijl samen, in de buitenlucht, een eigen potje koken. Het programma van Project 21 is voor elk wat wils want iedereen kan er wel iets van zichzelf in kwijt. We maken er een dag van vol uitdagingen en blijvende herinneringen die de deelnemers op hun JongNL- bucketlist kunnen afstrepen. Eynderhoof opent 3 juni uitsluitend voor JongNL-leden de poorten.

In de derde editie van Project 21 reizen de juniorenteams als echte TimeTraveler terug naar het jaar 1893: “hoe overleef ik zonder spelcomputer, mobieltje of elektriciteit?” Welk team is het snelste, handigste of het slimste? Wie kan zijn 21e eeuw-kennis het beste toepassen in antieke tijden? Met stoere activiteiten; wie durft het JongNL-logo te branden in een zelf gezaagd boomstammetje bij de smidse? Smaken oudhollandse broodjes net zo lekker als in 2023 en hoe zorg je in 1893 eigenlijk dat het eten niet bederft? Kunnen de teams goed samenwerken bij het oudhollandse-spellen-toernooitje?  Ze gaan het allemaal meemaken en nog veel meer in 6 activiteitenrondes op Eynderhoof. Hun JongNL-skills, zelfredzaamheid en samenwerking worden getest en zo keren ze ’s avonds weer terug naar 2023.

Hoor jij ben één van de (ongeveer) 20 gelukkige teams? Geef je dan snel op voor deze once-in-a-lifetime-experience. VOL = VOL.


AANMELDEN:
VÓÓR 15 mei 2023 via Pion
Let op! Er is plek voor 120 deelnemers (ongeveer 20 teams)
Een team bestaat uit minstens 5 en maximaal 9 leden uit groep 6, 7 en/of 8 van het basisonderwijs en neemt een begeleider mee.


 


Waarom Project 21 het Provinciaal Juniorentoernooi vervangt?

Tot en met 2019 organiseerde JongNL Limburg het Provinciaal Juniorentoernooi, waar jongens-, meisjes- en gemengde teams uit alle afdelingen konden strijden om de felbegeerde titel 'Kampioen van Limburg'.
In diverse onderdelen konden punten worden gescoord: een uitdagende creativiteitsopdracht, een tocht met verschillende posten, zenuwslopende sportspelen en een breinbrekende braintrain / muziekquiz.
Sinds vorig jaar hebben we het provinciaal juniorentoernooi vervangen voor de activiteit Project 21. De redenen? Vier van de zes districten organiseerden geen (tot weinig) activiteiten meer. Het toernooi was daarom al langer open gesteld voor teams die niet aan een districtstoernooi hadden deelgenomen, maar we merkten dat afdelingen zich dat niet realiseerden met als resultaat dat de deelnemersaantallen sterk terug liepen.

De Toernooispelen
Tijdens het toernooi werden échte JongNL-toernooispelen gespeeld. Spelen die je nergens anders doet en dat maakt het zo leuk! In het overzicht kun je zien welke spellen er afgelopen jaren gespeeld zijn.
Wil je ze nog een keertje spelen? Download dan hieronder de speluitleg van de toernooispelen.


Spelregels van de toernooispelen
Triovoetbal
Drieballenspel
Emmerbal
Burchtbal
Tjoekbal
Americaans Slagbal
Dobbelbalspel
Zwerkbal
Chaosspel

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

3 juni 2023
Nederweert - Eynderhoof
vanaf 10.00
groep 6, 7 en 8 BO
€ 13,95 voor leden en leiding

(géén busreis)