pinterest twitter facebook  vertrouwenspersoon

zoeken in deze site

Project Samen Beweging Maken

SBM logoBewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Leiding van JongNL is steeds op zoek naar nieuwe spelen, leuk spelaanbod trekt leden. Men zoekt op internet, raadpleegt de boekjes SamenSpelen en het SamenSpelenBoek. Spel is hét handelsmerk voor JongNL!

Het aanbod (JongNL Limburg) is groot. In de praktijk is de variatie van materialen beperkt. Soms zie je een leuk spel, maar dan heb je nét niet de juiste materialen voorhanden. Ook staan de spellen vaak op zichzelf en is er geen opbouw in het aanbod, alleen eindspelen.

Het project Samen Beweging Maken is ontwikkeld in 2016 en gaat uit van 25 uitdagende spelmaterialen: grote rubberen dobbelsteen, toverkoord, linten, werpnetten, stokken, ballen, pittenzakken, puchballonnen, werpringen, hoepels, eagle eye, elastieken, bouchebalset, cooperband, frisbees, en meer...

Met deze materialen als uitgangspunt zijn 65 spelen bedacht. De spellen staan omschreven in een map, van makkelijk naar moeilijker. Voor groepjes van 4 tot 6 spelers. Voor 4-7 jaar, 7-10 jaar, 10 jaar en ouder. Voor binnen en voor buiten.

Alle spellen staan overzichtelijk in een schema, zodat je meteen kan zien voor welke leeftijd het spel bedoeld is, welke materialen nodig zijn en of het binnen of buiten gespeeld kan worden.

In de workshop Samen Beweging Maken:
•  wordt praktisch aan de slag gegaan met deze veelzijdige materialen
•  wordt uitgebreid aandacht besteed aan hoe je kunt variëren en een spel kan opbouwen
•  leer je hoe je het spel kan aanbieden en te begeleiden in de verschillende leeftijdsgroepen
•  krijg je inzicht in het schema met het spelaanbod.

Bij de startup van het project mocht de afdeling de zak met 25 gevarieerde spelmaterialen ter waarde van € 438,00 houden!

De workshop Samen Beweging Maken is nog steeds aan te vragen. Je betaalt de workshopprijs à € 135,00 voor maximaal 15 personen. Elke persoon extra betaalt € 9,00.

De actie met de spelmaterialen geldt (helaas) niet meer.

Boek een workshop door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Maak wensen voor periode en avond kenbaar. De datum van de workshop wordt gepland in overleg met de organiserende groep of afdeling en de cursusstaf.

sbm actie verkoop spelmateriaal