Op (zomer)Kamp!

Het hoogtepunt in het programma van een leeftijdgroep en/of van een JongNL afdeling is ongetwijfeld het zomerkamp. Het is mede om die reden dat het kamp een gedegen voorbereiding vraagt. Vrijwilligers gaan een week(end) lang samen met kinderen op pad. Gedurende die periode krijgen zij te maken met vragen en problemen die zich tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten niet voordoen. Kinderen zijn een week van huis, van vader en moeder, broertjes en zusjes en vriendjes uit de straat. Buiten programmatische en organisatorische zaken komen er tijdens een kampweek ook gevoelsmatige kanten om de hoek kijken. Al deze zaken vergen voorbereiding, overdenking en een bepaalde manier van handelen. De verantwoordelijkheid krijgen over andermans kinderen is niet zomaar iets. Daarom ondersteunt JongNL Limburg de leiding die deze verantwoording moet dragen zoveel mogelijk dor het aanbieden van documentatie en het aanbieden van cursussen en workshops.

Bekijk links in het menu welke onderwerpen aan bod komen. Niet gevonden wat je zocht, probeer dan de zoekfunctie, wellicht dat het onderwerp dat je zoekt ergens anders is ondergebracht. Heb je toch nog vragen of opmerkingen, aarzal dan niet en neem contact op met het bureau van JongNL Limburg: info@jongnl.nl - 0475 520020.


Welke reisdocumenten heb ik nodig op (zomer)kamp of tijdens een uitstapje in binnen- of buitenland? 
Tegenwoordig hangt alles vast aan regeltjes. Op het gebied van reizen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.
Download hier de informatie omtrent reisdocumenten in binnen en buitenland.


Het is handig om toestemming te vragen aan ouders om te reizen met minderjarige kinderen. Zo kun je je bij controle legitimeren en heb je toestemming voor het reizen in de EU.
Download hier het toestemmingsformulier van de Rijksoverheid.


JongNL heeft een leuke actie voor iedereen die mee op kamp gaat!
Omdat kinderen tijdens een kamp zoveel meemaken en dat allemaal niet tot de dag dat ze thuiskomen kunnen onthouden, is het leuk als ze tussentijds een kaartje naar huis kunnen sturen. JongNL heeft een kaartenset, met een 6-tal leuke zomerse kaarten, uitgebracht. Bestel voor iedereen kaarten stuur er ook één naar het bureau van JongNL Limburg en win een leuke prijs voor de hele groep. De kaarten zijn héélemaal gratis. Afdelingen betalen alleen verzendkosten. Doe het vóór 1 juni, zodat je ze zeker op tijd binnen hebt!


 

 

pinterest twitter facebook  vertrouwenspersoon