Kids Party

Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep) welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

 

Kidsparty 2021

De KidsParty is normaliter een actieve buitenspeeldag voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De KidsParty wordt georganiseerd door de Limburgse organisaties van Scouting, IVN en JongNL. Doel van de KidsParty is kinderen van alle jeugdorganisaties in onze provincie samenbrengen en daarmee het buitenspelen van kinderen stimuleren. Elke organisatie neemt vanuit zijn eigen expertise, mogelijkheden en onmogelijkheden, een onderdeel van de KidsParty organisatorisch en inhoudelijk op zich. De locatie van de KidsParty is ieder jaar op een andere locatie met een provinciale uitstraling. Aan de KidsParty, die op een zaterdag en een zondag plaats vindt in april, doen, afhankelijk van de locatie, zo’n 1500 tot 2500 kinderen mee.

Door de geldende coronamaatregelen is de opzet anders dan anders.

Anders hoeft niet minder leuk te zijn!

Kidsparty - de Thuis-Blijf-Editie

De kidsparty in een tijdelijk nieuw jasje; even niet allemaal samen… maar wel allemaal lekker bewegen in de natuur.  

Meld je vóór 14 februari aan via PION en ontvang begin maart een superleuk thuis-speel-pakket, waarmee je de rest van de maand (en daarna) je groepsavonden kunt vullen met activiteiten.

Ga mee op avontuur met Victor Vuurvlieg en help mee de natuur te beschermen tegen de Bende van de Groene Hand. Luister naar het themaverhaal en ga aan de slag met tal van leuke doe,- knutsel,- en zoekopdrachten die bij dit verhaal passen.

Het speelpakket bevat 5 of 10 opdrachtkaarten; voor ieder kind één. Er zit een instructie bij voor de leiding en voor iedereen een paar verrassingen. Alle actieve, creatieve en natuuropdrachten zijn geschikt voor de minioren,maxioren en junioren. Je kunt ze aanpassen aan de leeftijdsgroep en ze kunnen zowel door de kinderen thuis, als (wanneer het weer mogelijk is) met de groep gedaan worden. Alle materialen die je nodig hebt, vind je in je knutselkast of in de natuur, hoe handig! Bovendien zijn er ook nog leuke prijzen te verdienen met je groep.

  datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:
maart 2021
in en om het eigen huis/blokhut
-
leden van 4 t/m 12 jaar
Kidsparty thuisPakket 10 personen
€ 19,95
Kidsparty thuisPakket 5 personen
€ 11,00

Meld je aan via PION en geef het aantal kinderen door, wij zorgen voor een passende oplossing in aantal pakketten.
Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd even bellen of mailen.
 
 

 

 
   
   
Eerdere edities vonden plaats in:
8.  2020  -  Kasteeltuinen Arcen - geannuleerd
7.  2019  -  Speeltuin Kitskensberg Roermond
6.  2018  -  Museum De Locht Melderslo
5.  2017  -  Sprookjesbos Valkenburg
4.  2016  -  Kasteeltuinen Arcen
3.  2015  -  Speeltuin Steinerbos Stein
2.  2014  -  GaiaZOO Kerkrade
1.  2013  -  Speeltuin Klein Zwitserland Tegelen
 
 
 

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

veiligheidsvignet

inveiligehanden

ANBI