Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Kids Party

De Kids Party is normaliter een actieve buitenspeeldag en wordt georganiseerd door diverse Limburgse (jeugd-)organisaties: Scouting, IVN en JongNL.
Het doel van de Kids Party is kinderen van alle jeugdorganisaties in onze provincie samen te brengen en daarmee het buitenspelen van kinderen te stimuleren. Elke organisatie neemt vanuit zijn eigen expertise, mogelijkheden en onmogelijkheden, een onderdeel van de Kids Party op zich, organisatorisch en inhoudelijk. De locatie van de Kids Party is ieder jaar op een andere locatie met een provinciale uitstraling. 
Aan de Kids Party, die op een zaterdag en een zondag plaats vindt in april, doen zo'n 1500 tot 2500 kinderen mee.
Door de coronamaatregelen is de opzet dit jaar anders dan anders, maar... anders hoeft niet minder leuk te zijn!

Wij presenteren jullie dan ook met trots:

de Kids Party - de Thuis-Blijf-Editie!

De Kids Party in een tijdelijk nieuw jasje, even niet allemaal samen... maar wel allemaal lekker bewegen in de natuur.
De aanmelding hiervoor is gesloten.

Ga mee op avontuur met Victor Vuurvlieg en help mee de natuur te beschermen tegen de Bende van de Groene Hand. Luister naar het themaverhaal en ga aan de slag met tal van leuke doe-, knutsel-, en zoekopdrachten die bij dit verhaal passen.

Het speelpakket bevat 5 of 10 opdrachtkaarten met uitdagende actieve, creatieve en natuuropdrachten, voor ieder kind één. Er zit een instructie bij voor de leiding en voor iedereen een paar verrassingen.
Opdrachten zijn aan te passen aan de leeftijdsgroep en ze kunnen zowel voor de kinderen thuis, als (wanneer het weer mogelijk is) met de groep gedaan worden.
Alle materialen die je nodig hebt, vind je in je knutselkast of in de natuur, super handig! Bovendien zijn er ook nog leuke prijzen te verdienen met je groep.


Welke Kids Party's heb je al gemist?

9.  2021  -  Online Editie
8.  2020  -  Kasteeltuinen Arcen - geannuleerd
7.  2019  -  Speeltuin Kitskensberg Roermond
6.  2018  -  Museum De Locht Melderslo
5.  2017  -  Sprookjesbos Valkenburg
4.  2016  -  Kasteeltuinen Arcen
3.  2015  -  Speeltuin Steinerbos Stein
2.  2014  -  GaiaZOO Kerkrade
1.  2013  -  Speeltuin Klein Zwitserland Tegelen

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

maart 2021
in en om de eigen blokhut/huis
-
minioren, maxioren en junioren
Speelpakket 5 stuks - € 11,00
Speelpakket 10 stukt - € 19,95