pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Kids Party

Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep) welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

De Kidsparty
De KidsParty is een actieve buitenspeeldag voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De KidsParty wordt georganiseerd door de Limburgse organisaties van Scouting, IVN en JongNL. Doel van de KidsParty is kinderen van alle jeugdorganisaties in onze provincie samenbrengen en daarmee het buitenspelen van kinderen stimuleren. Elke organisatie neemt vanuit zijn eigen expertise, mogelijkheden en onmogelijkheden, een onderdeel van de KidsParty organisatorisch en inhoudelijk op zich. De locatie van de KidsParty is ieder jaar op een andere locatie met een provinciale uitstraling. Aan de KidsParty, die op een zaterdag en een zondag plaats vindt in april, doen, afhankelijk  van de locatie, zo’n 1500 tot 2500 kinderen mee.
 

De KidsParty 2020 - 4 & 5 april bij Kasteeltuinen Arcen
Heb je het laatste nieuws al gehoord? De schat van koning Richard Leeuwenhart is, na heel lang zoeken, eindelijk gevonden in Arcen! Het is een enorme kist met een groot slot op de voorkant. Het kan toch niet anders of daar zit iets waardevols in. Maar er is een probleem: de sleutel is kwijt. Hij heeft tot vlak voor de ontdekking van de schatkist in het speciale sleuteldoosje gelegen op een hele hoop zakdoeken, maar nu is hij op mysterieuze wijze verdwenen. Wie o wie heeft de sleutel gepakt? Aan meesterdief Robin Hood de taak om de dief te ontmaskeren, want wie weet nu beter hoe een dief zich gedraagt. Maar het terrein is te groot om alles en iedereen in de gaten te houden en daarom heeft hij jouw hulp nodig. Zoekt jouw groep mee naar de verdwenen sleutel?

In het weekend van 4 en 5 april dompelen we ons onder in de tijd van Robin Hood; Prinsessen, ridders, tovenaars, jonkvrouwen, de Sherrif; iedereen is aanwezig! De Kasteeltuinen zitten vol verrassingen en spannende avonturen. We hebben weer een bomvol programma met ontzettend veel leuke, lekkere, spannende, gezellige en sportieve activiteiten voor jullie!

Kom je ookKlik hier om je groep aan te melden. Aanmelden kan tot twee weken van te voren.

 

Praktische info:
- De kosten zijn €14,95 p.p. hiervoor wordt je met de bus voor de deur van je blokhut opgehaald en na da activiteit weer netjes thuisgebracht.
- De Kidsparty duur van 11.00 tot 16.30. Jullie ontvangen van te voren hoe laat de bus bij jullie zal zijn.
- Door de gehele Kasteeltuinen zijn tal van activiteiten uitgezet, leiding ontvangt van te voren en ter plekke een plattegrond waarop alles is uitgetekend.
- Voor elke groep is er een thuisopdracht. Klik hier om te zien wat de thuisopdracht is.


Klik hier om onderstaande poster te downloaden. 


Eerdere edities vonden plaats in:
8.  2020  -  Kasteeltuinen Arcen
7.  2019  -  Speeltuin Kitskensberg Roermond
6.  2018  -  Museum De Locht Melderslo
5.  2017  -  Sprookjesbos Valkenburg
4.  2016  -  Kasteeltuinen Arcen
3.  2015  -  Speeltuin Steinerbos Stein
2.  2014  -  GaiaZOO Kerkrade
1.  2013  -  Speeltuin Klein Zwitserland Tegelen

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet