pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Juniorentoernooi

Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep) welkom. De vrijwilligers doen ideeën op die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

provinciaal juniorentoernooi  -  15, 16 juni 2019 in Grathem 
Het juniorentoernooi is een actief weekend dat in het teken staat van sport en spel, creativiteit en natuurbeleving en geeft junioren een écht JongNL gevoel! Samen strijden tijdens het districtstoernooi en dan 'door' naar hét Provinciaal! Dat is voor kinderen van groep 6, 7, 8 van de basisschool écht top. De stertocht, met zijn leuke en verrassende opdrachten, het kamperen, de creativiteitsopdracht, de toernooispelen en de muziekquiz zijn al jaren de vaste en succesvolle onderdelen van het juniorentoernooi van JongNL Limburg. De richtlijn voor het vaststellen van de datum van het provinciaal juniorentoernooi is het weekend na Pinksteren.

Wordt er in jouw district geen districtstoernooi georganiseerd, dan kun je tóch meedoen aan het provinciale toernooi. Informeer bij het bureau naar de voorwaarden: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Het juniorentoernooi wordt normaal gesproken georganiseerd in samenwerking met een plaatselijke afdeling. Jammer genoeg is het ons dit jaar niet gelukt een afdeling te vinden die het toernooi wilde organiseren, wel hebben we een prachtige locatie tot onze beschikking: die van JongNL America. Het bureauteam neemt de organisatie op zich en zal uiteraard weer zorgen voor een geweldig programma. Wel is het onvermijdelijk dat de leiding die meekomt ingezet zal worden op een post of als scheidsrechter.  Er kunnen zo'n 30 teams meedoen. Een team bestaat uit 5 tot 9 teamleden en een leid(st)er. Het toernooi is met overnachting.

Download de folder.
De toernooispelen van dit jaar zijn nog niet bekend. Klik hier of scroll naar beneden om de spelregels van alle toernooispelen te downloaden.

Download het toernooiboekje.  Nog niet beschikbaar.
Om deel te nemen aan het provinciale toernooi moet het team aan een aantal criteria voldoen. Welke dat zijn lees je hier.
Klik hier voor een sfeerimpressie.

organisatie districtstoernooi
Jouw afdeling aan de beurt om het districtstoernooi te organiseren? Dan mogen jullie je buigen over tijdschema's, tochttechnieken, creativiteitsopdrachten en meer. Bij zo'n districtstoernooi komt veel kijken en vaak is het voor de organisatie de eerste keer. Om je op weg te helpen is een blanco draaiboek opgesteld, een voorbeeld tijdsplanning, wedstrijdschema en jureringssysteem gemaakt. Allen naar wens aan te passen. Klik hier om een en ander te downloaden. 

de toernooispelen

Tijdens het toernooi worden échte JongNL-toernooispelen gespeeld. Spelen die je nergens anders doet en dat maakt het zo leuk! In het overzicht kun je zien welke spellen er afgelopen jaren gespeeld zijn. Download hieronder de speluitleg van de toernooispelen van dit jaar en voorgaande jaren. Op zoek naar een uitdagend nieuw spel? Probeer dan zwerkbal of het chaosspel eens.

Downloadsprovinciaal juniorentoernooi (9)
overzicht toernooispelen

Spelregels toernooispelen
triovoetbal 
drieballenspel
emmerbal
burchtbal
tjoekbal
Americaans slagbal
dobbelbalspel 
zwerkbal
chaosspel 

 

 

 

 

 

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet