Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

JongNL FilmFestival

Het JongNL FilmFestival is een geweldige activiteit waarbij groepjes in de eigen afdeling aan de slag gaan met het maken van een filmpje op een eigen gekozen buitenlocatie. Het FilmFestival is voor leden uit groep 8 BS, 1e en 2e klas van het VO.  

Na aanmelding ontvangt elke groep, die minimaal uit 4, maximaal uit 8 jongeren en minstens één (bege)leider bestaat, het filmthema en de instructiefilmpjes. Aan de hand van deze instructie-filmpjes kan elke groep, tijdens de groepsavond(en), aan de slag met het maken van een eigen, te gek, creatief, ludiek filmpje dat maximaal 3 minuten mag duren. De filmpjes kunnen gewoon gemaakt worden met de telefoon of tablet. In verband met de geldende coronamaatregelen dient het filmen buiten te gebeuren. De klok gaat vooruit dus het is ’s avonds langer licht. En opnames buiten zijn beter van kwaliteit, dus buiten filmen is sowieso een goed idee.

FilmFestivalGala
Op zondag 16 mei om 19.00 begint het JongNL FilmFesivalGala. Hoe het FilmFestivalGala dit jaar vormgegeven wordt, hangt af van de voor dan geldende maatregelen.  De contactpersonen worden hiervan te zijner tijd op de hoogte gesteld. Maar er is hoe dan ook een jury, die zich over alle resultaten zal buigen en mooie prijzen uit zal reiken aan de winnaars!

Aanmelden vóór 10 april
Aanmelden kan tot 10 april via PION. Daarna heeft het groepje een maand de tijd om een script te bedenken, te filmen en te monteren. Uiterlijk 7 mei dienen alle filmpjes ingeleverd te worden bij JongNL Limburg. De filmpjes zullen dan allemaal een week lang op het Youtubekanaal en de facebookpagina van JongNL Limburg geplaatst worden. Door de likes die toebedeeld worden aan de filmpjes zal er een ranking ontstaan. Deze ranking zal meetellen tijdens de jurering.

 

In verband met de geldende corona-maatregelen dient het filmen buiten te gebeuren.
Hoe het FilmFestivalGala dit jaar vormgegeven wordt, hangt af van de voor dan geldende maatregelen. 
De contactpersonen worden hiervan te zijner tijd op de hoogte gesteld.

datum:
locatie:
tijd:
voor wie:
kosten:

15 mei 2022
Dok6 - Panningen
19.00 - 21.00 uur
groep 8 BO en klas 1 en 2 VO
€ 2,50 per deelnemers / bezoeker 

JongNL FilmFestival

 

Promotiefilm KnalFilmFestival   Bekijk hieronder de films die gemaakt zijn op 5 oktober in Dok6 in Panningen:
 

 

 

 
Filmpje KresjTV