JongNL FilmFestival

Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep) welkom. De vrijwilligers krijgen de gelegenheid om tijdens de provinciale ledenactiviteiten ideeën op te doen die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

JongNL FilmFestival 2020 - 17 mei
In 2016 introduceerde JongNL Limburg het FilmFestival 2.0, het FilmFestival, maar dan anders. Bedoeld voor groep 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het middelbaar onderwijs. Bij het FilmFestival 2.0 gaan groepen zelf aan de slag, op een eigen gekozen locatie, met het maken van een filmpje. Na aanmelding (vóór 1 oktober) ontvangt elke groep, die minimaal uit 4, maximaal uit 8 jongeren en minstens één (bege-)leider bestaat, het filmthema en de instructiefilmpjes. Aan de hand van de instructiefilmpjes kan elke groep, tijdens de groepsavond(en), aan slag met het maken van een eigen, te gek, creatief, ludiek filmpje dat maximaal 3 minuten mag duren. De filmpjes kunnen gewoon gemaakt worden met de telefoon of tablet.

Inschrijven van 1 maart t/m 31 maart

Aanmelden kan tot en met 31 maart via PION. Alle groepen ontvangen dan alle tools en het thema, waarmee ze aan de slag kunnen. Daarna gaat de groep aan de slag met het bedenken van een script, het vinden van een filmlocatie(s), te filmen en te monteren. In de vijfde week dienen alle filmpjes ingeleverd te worden bij JongNL Limburg. De filmpjes zullen dan allemaal een week lang op het Youtubekanaal en Facebookpagina van JongNL geplaats worden. Door de likes die toebedeeld worden aan de filmpjes zal er een ranking ontstaan. Deze ranking zal meetellen tijdens de jurering. Info: jongnl.nl of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0475 520020.

FilmFestivalGala mét rode loper in Dok6 Panningen
Zondag 17 mei om 19.00 zal het JongNL FilmFestivalGala plaatsvinden in de theaterzaal van Dok6 in Panningen. Hier worden alle groepen, leiders en hun ouders, familie en vrienden uitgenodigd om alle ingezonden filmpjes te komen bekijken en te zien wie de winnaar wordt van dit FilmFestival. De rode loper zal uitliggen, iedereen wordt welkom geheten met een drankje. Iets wat je dus zeker niet wilt missen!


Belangrijke data!
vanaf 1 maart            Start inschrijven
tot 31 maart               Einde inschrijving
vóór 3 mei                  Inleveren filmpje
vanaf 11 mei              Stemmen maar!
zondag 17 mei           FilmFestivalGala


Klik hier voor meer informatie.
Opgeven kan natuurlijk via PION.

Klik hier om filmpjes van vorige edities te zien.
 

Promotiefilm KnalFilmFestival   Bekijk hieronder de films die gemaakt zijn op 5 oktober in Dok6 in Panningen:
 

 

 

 
Filmpje KresjTV

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

veiligheidsvignet

inveiligehanden

ANBI