pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Introductiecursus

De introductiecursus is interessant voor iedereen die leiding geeft aan een groep bij JongNL. Er is rekening mee gehouden dat iemand al één of twee jaar meedraait. Misschien denk je na het lezen van onderstaande informatie dat de reguliere introductiecursus niet aansluit bij jouw behoefte, omdat je door je opleiding al veel ervaring hebt met leidinggeven aan groepen kinderen. Of je draait al jaren een groep, maar je bent nog niet in de gelegenheid geweest de introductiecursus te volgen. In dat geval is de introductiecursus PLUS misschien iets voor jou.

geplande cursussen 
folder en aanmelden 
zelf een introductiecursus aanvragen 
promotiefilmpje 
introductiecursus PLUS introductiecursus

voor wie
De cursus is samengesteld voor alle leiding van JongNL die geïnteresseerd zijn in goed programmeren, de ontwikkeling van jeugdigen en zo meer. De cursus leidt op tot erkend leider. We hebben er rekening mee gehouden dat cursisten vaak al een jaartje hebben meegedraaid als leiding. Iedereen die de introductiecursus nog niet gevolgd heeft, kan meedoen.

wat heb je er aan
Als vrijwilliger bij JongNL kom je vast en zeker veel situaties tegen waarvan je niet goed weet hoe je ermee om kunt gaan. Door deel te nemen aan de introductiecursus krijg je een goed beeld van wat je allemaal kunt verwachten als vrijwilliger. Programmeren van activiteiten voor een groep, een spel begeleiden, alles over de leeftijdsgroepen, pesten, kinderen met speciale behoeften en de spelpijlers; sport en spel, creativiteit en natuurbeleving zijn de vaste onderdelen van de cursus. De cursus leidt op tot erkend leider.

hoe gaan we het doen
De cursus bestaat uit drie avonden en een zaterdag of zondag. Tijdens de gehele cursus wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. De gezelligheid in de groep, het uitwisselen van ervaringen en het aanreiken van bruikbare (programma)tips staan voorop. De kosten voor deelname aan de introductiecursus zijn €100,00 per persoon voor het gehele programma inclusief koffie/thee, een uitgebreide lunch op de zaterdag/zondag en het SamenSpelenBoek. Maar let op! Bij 2 deelnemers uit dezelfde afdeling betaal je voor dezelfde cursus samen €180,00, bij 3 deelnemers uit dezelfde afdeling €240,00 en bij 4 deelnemers €300,00. Vanaf de vijfde deelnemer komt er €100,00 per persoon bij.


geplande introductiecursussen
Weten wanneer een cursus bij jou in de buurt gepland staat? Raadpleeg de agenda.

folder en aanmelden
Klik hier voor de informatie over de introductiecursus bij JongNL Panningen
Klik hier voor de informatie over de introductiecursus bij JongNL Meterik

Klik hier om je aanmelding door te geven.

Meer informatie over deskundigheidsbevordering en de introductiecursus lees je in de folder Groeien in JongNL. Klik hier om de folder te bekijken of vraag deze aan per mail.

zelf een introductiecursus aanvragen
Hebben jullie zelf voldoende kandidaten, dan bestaat de mogelijkheid om een cursus in de afdeling te organiseren, mits de locatie geschikt is. Aanvragen kan door een periode en voorkeursdag door te geven per mail.
introductiecursus PLUS

Misschien sluit de reguliere introductiecursus niet aan bij jouw behoefte, omdat je door je opleiding al veel ervaring hebt met leidinggeven aan groepen kinderen. Of je draait al jaren een groep, maar je hebt nog nooit de introductiecursus gevolgd. De is de introductiecursus PLUS wellicht iets voor jou. Lees hieronder of de cursus geschikt is voor jou.

De cursus bestaat uit drie avonden en een thuisopdracht onder leiding van deskundigen op maat. Het minimum aantal deelnemers aan de introductiecursus is 6, maximum is 12. De kosten zijn € 65,00 per persoon, dit is inclusief alle cursusonderdelen, inzet van deskundigen op maat en het SamenSpelenBoek (hét handboek voor vrijwilligers die met kinderen werken).

geplande introductiecursussen
Nog geen cursussen gepland.

folder en aanmelden
Nog geen cursussen gepland.

Wat heb je eraan
Je hebt al veel ervaring binnen JongNL. Door het volgen van de introductiecursus PLUS deel je die ervaring met anderen en leer je van de ervaring van anderen. We weten dat het enorm verhelderend en leerzaam is om met leiding van andere afdelingen te praten over ‘hoe zij het doen’. Op deze manier leer je en krijg je de kans om je te verdiepen in thema's die jou aanspreken. Na deelname ontvang je het certificaat 'erkend leider'. Dit certificaat heb je, onder andere, nodig om deel te kunnen nemen aan de kampcursus.

Hoe gaan we het doen
De eerste avond bespreken we JongNL met elkaar. Wat maakt onze club tot wat hij is? Wat verstaan we onder methodisch werken en hoe krijgt die vorm in de praktijk? Vervolgens maken we een inventarisatie van onderwerpen die jou en de anderen bezighoudt binnen JongNL. Dat kunnen onderwerpen zijn waar je al langer iets over wilt weten of situaties die in jouw afdeling moeilijk liggen. Met een groepje medecursisten vorm je een themagroep. Je gaat je (in je themagroep) verdiepen in een thema. Jullie bereiden (buiten de cursusavonden) een presentatie voor over het zelf gekozen thema en leggen een informatiedossier aan. Om je themagroep te ondersteunen bij het samenstellen van een presentatie en dossier, brengt de cursusstaf je in contact met een inhoudsdeskundige. Hij of zij helpt jullie bij het vinden van informatie die relevant is. De tweede avond wordt de voortgang van de diverse projecten besproken en met elkaar besproken. Derde avond is gereserveerd voor de presentaties en de uitwisseling van de dossiers.

Voorwaarden om deel te mogen nemen
Deelname kan als je 20 jaar of ouder bent. Verder moet je al enige jaren actief zijn als vrijwilliger in een afdeling en/of een sociaal pedagogische opleiding gevolgd hebben. We vragen je om een korte motivatie te schrijven. Geef daarin aan waarom je denkt dat de introductiecursus PLUS geschikt is voor jou. Benoem je ervaring binnen JongNL en/of je opleiding. Geef eventueel ook aan welke cursussen en workshops je al eens gevolgd hebt. Mail deze motivatie (300 woorden is al meer dan voldoende), na aanmelding in PION, naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zelf een introductiecursus organiseren in de afdeling
Dat kan al vanaf 6 deelnemers. Interesse? Neem contact op met het bureau: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - 0475 520020.

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet