Iets met je Fiets

JongNL Limburg heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland 'Iets met je fiets' ontwikkeld. Een uniek programma voor een groepsavond voor junioren (groep 6, 7, 8 basisonderwijs).

'Iets met je fiets' is een groepsavond-vullende en gratis activiteit die in het teken staat van je fiets en je veiligheid op de weg. Een leuke, leerzame groepsavond, geheel verzorgd door JongNL Limburg en Veilig Verkeer Nederland. De activiteit vindt in de blokhut plaats en bevat de volgende onderdelen:
• Test je kennis met de verkeersquiz
• Show je fietsvaardigheden in de streetbattle
• Ga de strijd met elkaar aan; wie kan het snelst zijn band plakken tijdens de fietsfix
• Ben jij een drunken monkey? Ervaar wat alcohol met je lijf doet, zonder zelf een druppel aan te raken.

Vanaf maart kan deze gratis activiteit aangevraagd worden door de juniorengroepen van JongNL Limburg. De activiteit zal 2 uur duren. Je ontvangt een standaardbrief die voorafgaand aan de activiteit aan de kinderen uitgedeeld kan worden om de ouders te informeren.

Download de folder.
Een groepsavond boeken kan vanaf april 2019. Aanmelden gaat via PION.

Op de fiets? Zet je smartphone in de fietsmodus!
Ben jij ook één van de drie jongeren die regelmatig de smartphone gebruikt tijdens het foetsen? Niet zo slim. Smartphonegebruik speelt een rol bij één op de vijf fietsongelukken met jongeren. Jaarlijks raken hierdoor honderden jongeren gewond. Ben jij ook zo iemand die vindt dat je prima kunt fietsen en app'en tegelijk? Download dan eens de Fietsmodus-app. Deze app verleidt jongeren hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Zet je deze app aan, dan gaat je telefoon op zwart; zo is er geen afleiding, maar berichten worden niet geblokkeerd. Gebruikers van deze app sparen punten, waarmee je kans maakt op verschillende prijzen. Meer informatie op fietsmodus.nl.