EHBO Doe je zo!!

Samenwerking Rode Kruis en JongNL: Spelpakket EHBO Doe je Zo!!
EHBO
Leer samen spelenderwijs over EHBO

Het Spelpakket EHBO Doe je Zo!! is vanaf nu verkrijgbaar bij JongNL Limburg. Voor 25 euro exclusief verzendkosten kom je in het bezit van een praktisch spel om samen met kinderen spelenderwijs veel te leren over EHBO. JongNL-afdelingen krijgen het eerste spel gratis! Als jeugdleider of leerkracht basisonderwijs wil je een veilige omgeving bieden voor kinderen. Je bent verantwoordelijk en zelfs wettelijk verplicht (de zorgplicht) voor de veiligheid en het welzijn van je (jeugd)leden, vrijwilligers en bezoekers te zorgen. Kinderen en begeleiders beschermen moet prioriteit nummer één zijn binnen je club of school. JongNL Limburg maakt het samen met het Rode Kruis kinderen en begeleiders gemakkelijk om hierop in te spelen, door spelenderwijs met de gevolgen van onveilig gedrag en onveilige situaties aan de slag te gaan onder het motto: EHBO Doe je zo!!

Aan de slag gaan wil zeggen: het spelen van het gezelschapsspel EHBO Doe je zo!!
De basis van het spel zijn vijf kleurrijke platen met elk een eigen thema. Op de platen zijn situaties zichtbaar die kunnen vragen om Eerste Hulp. Door het spel te spelen leren kinderen situaties die om EHBO vragen te herkennen, na te denken over hoe ze in een bepaalde situatie moeten handelen en hoe ze onveilige situaties het beste kunnen voorkomen. De theorie rondom EHBO komt in het spel in een gezellige sfeer en op een praktische wijze tot leven. Klik hier om een voorbeeldplaat te bekijken.

Het spel, verpakt in een kleurige doos, bestaat uit:
1. Brochure met speluitleg
2. Vijf kleurrijke platen
3. Per plaat 5 ‘wat is er gebeurd’ kaartjes
4. Per plaat 10 ‘wat doe je’ kaartjes
5. Per plaat 10 ‘hoe kun je het voorkomen’ kaartjes
6. 50 vraagkaartjes

Wil je het spel ontvangen?
Haal het op bij JongNL Limburg in Melick of stuur een mail aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en je krijgt een retourmail met wat te doen om het spel per post te ontvangen.


EHBOspel