pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Boeken en cd's

JongNL is al deccennia lang een springlevende jeugd- en jongerenorganisatie, die zich bezig houdt met de vrijetijdsbesteding van jeugd en jongeren van 4 tot 16 jaar. Met deze expertise heeft JongNL Limburg een breed scala aan verhuurmaterialen samengesteld. Een kinderfeestje, buitenspeeldag, braderie, communifeest of spellendag van de buurtvereniging? Kijk gerust eens rond en maak een keuze uit de vele spelmaterialen, spelpakketten, (spelen)boeken & CD's, promotiemateriaal of boek een workshop.

Wil je iets reserveren, geef dan aan welke materialen en voor welke dag/periode. Je wordt binnen een paar dagen geïnformeerd over de mogelijkheden. Bellen kan ook met één van de medewerkers van het bureau: 0475 520020.

Genoemde prijzen gelden voor JongNL-afdelingen. Voor externen gelden andere prijzen. Klik hier voor de prijslijst.

boeken en publicaties

 samenspelenboek SamenSpelenBoek
Hét handboek voor het jeugd- en jongerenwerk met vijf zeer bruikbare en op de praktijk gerichte hoofdstukken. Voor elke spelpijler (sport & Spel, creativiteit en buitenleven) een hoofdstuk, een over groepsbijeenkomsten en een over achtergronden van het jeugdwerk. Meer informatie op samenspelenboek.nl!

prijs                € 19,95
prijs incl. CD  € 21,45
 boekjessamenspelen boekjes SamenSpelen
Onder de titel SamenSpelen geeft JongNL Limburg drie keer per jaar een handzaam boekje uit (A6 formaat). Het boekje is gericht op ieder die actief is in de begeleiding van groepen kinderen en jongeren in de leeftijd van vier tot zestien jaar. 

In het boekje worden veelzijdige activiteiten beschreven die inspelen op de belevingswereld van kinderen in een bepaalde leeftijd en bovendien aangepast aan de jaargetijden. Meer informatie op samenspelenboek.nl!

prijs                         € 3,00
abonnementsprijs  € 10,00 incl verzendkosten
boekje ODcooking2 boekje Beleef Samen Outdoor cooking bij JongNL
JongNL Limburg is in 2014 gestart met de workshop Outdoor cooking. Deze workshop werd razend populair. Inmiddels hebben er al meer dan 60 workshops plaatsgevonden. Ruim 1250 mensen, jong en oud, kookten mee. Zelf actief aan de slag gaan is het motto. En nu is er dus het boekje 'Beleef Samen Outdoor coooking bij JongNL' boordevol achtergrondinformatie, informatie over materialen, vuren, werkwijzen en heerlijke recepten. Het boekje wordt na de workshop uitgereikt aan de cursisten, maar is ook te koop.

prijs  € 2,50
 zingen Zingen in de groep
Kinderen houden van zingen. Vooral bij het kampvuur en op weekend- of zomerkamp wordt graag samen gezongen. Dit 96 pagina's tellende boekje staat boordevol bekende en minder bekende liedjes, verdeeld in diverse categorieën. Meer informatie op zingenindegroep.nl.

prijs leden   € 2,00
prijs extern  € 6,00
 
doeboek
Limburgs DOEboek
JongNL Limburg heeft samen met Veldeke, INV en Dagblad de Limburger een DOEboek voor kinderen uitgegeven. Gekke spelletjes en geinige opdrachten, knutselen en kleuren, gezellig en actief. Zó veelzijdig en leuk is het honderd pagina's tellende Limburgs DOEboek voor de jeugd. Onze mooie provincie speelt een hoofdrol in het boek. Spelenderwijs leren kinderen van alles over Limburg: over het volkslied, de dieren, de cultuur en nog veel meer.

Klik hier om voorbeeldpagina's te bekijken.

prijs  € 14,95
 outdoorspelenparcours Outdoorspelenparcours
In een boekje staan meer dan vijfenzestig te gekke opdrachten die in het bos gespeeld kunnen worden. Je trekt er met een groepje op uit om in het bos het onbekende te ontdekken, te ervaren, te onderzoeken. Je maakt gebruik van alle elementen die het bos te bieden heeft. En het leuke is... Je hebt alle benodigde materialen bij de hand: je oren, ogen, neus, mond, handen, voeten én veel zin om actief bezig te zijn!

prijs  € 5,00
 krachtigekraal Het Mysterie van de Krachtige Kraal 
De kampmap Het Mysterie van de Krachtige Kraal bestaat uit een superspannend verhaal met kamplied en staat boordevol sport- en spelactiviteiten, tochten en creatieve opdrachten. Ideaal als je met een groep op kamp gaat, tijd wilt besparen en goed voor de dag wilt komen. In de map vind je het verhaal met per dag uitgewerkte sportieve en creatieve spellen, knutsels, suggesties voor aankleding, patronene voor kostuums en zo meer. De map is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool.
Lees meer...

prijs  € 15,00
 knopen knopen en sjorringen
Bouwwerken maken met hout en touw, ofwel pionieren of sjorren, is onlosmakelijk met JongNL verbonden. In dit boekje de belangrijkste knopen en sjorringen op een rij. Hoe worden de knopen en sjorringen gelegd en waar dienen ze voor. Per bladzijde één knoop met duidelijk uitleg en gedetailleerde tekening.

gratis voor leden

 
knopen en pionieren

spelboekje Spelen met knopen en pionieren
Spelen met knopen en pionieren is een boekje met instructie voor een aantal basisknopen en sjorringen. Deze zijn aangevuld met spelletjes en pioniertoepassingen. Zo komen alle spelpijlers van Jong Nederland aan bod: Sport & Spel, Creativiteit en Buitenleven.

prijs  € 12,50

 
natuurspelen

spelboekje Natuurspelen!
Natuurspelen! is een boekje vol natuurspelen en –activiteiten uitgebracht door Jong Nederland om het spelen in en met de natuur te bevorderen.  Natuurspelen! is gemaakt voor iedereen die, beroepsmatig of in zijn vrije tijd, met kinderen werkt. Natuurspelen! is er ook voor ouders.

prijs  € 12,50


speurtochten

Speurtochten
Speurtochten is een boekje boordevol met speurtochten en tochttechnieken. De speurtochten zijn geordend op leeftijd. Door tochten te combineren, iets aan te passen of opdrachten toe te voegen, maak je de tocht geschikt voor elke leeftijd!

prijs: € 12.50


CD's met vrolijke liedjes

 CDsamenspelen SamenSpelen
Vijf liedjes die horen bij de hoofdstukken in het SamenSpelenBoek. Leuk als achtergrondmuziek tijdens het knutselen, in een musical over JongNL of als muziek over de spelpijlers tijdens een open dag.

1. spelen is goed voor iedereen
2. dromen worden waar
3. alle remmen los!
4. een week lang anders
5. dat zou 't mooiste zijn 

prijs  € 1,50
 CDessemitwilsdoon Esse mit wils doon
Elf bekende kampvuurliedjes in een nieuw jasje. Inclusief instrumentale versie van elk liedje en geïllustreerd tekstboekje.

1. esse mit wils doon
2. my bonny
3. kamperen is een reuzefijne sport
4. aje sjarel
en andere ....

prijs  € 1,50
 CDkieke

Kieke . . . .
Liedjes van, veur en euver JongNL. Tien echte JongNL liedjes in combinatie met een boekje met alle teksten.

1. Kiek nao uch zelf
2. zeen ze mich neet
3. Snooterkuukes
4. de beste
en andere...

prijs  € 1,50

 

terug naar boven

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet