AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in applicaties (computerprogramma’s) en computers bewaren. JongNL Limburg is zo’n organisatie en onze afdelingen ook. Wij moeten ons aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor JongNL Limburg alsook voor de districten en plaatselijke afdelingen. De nieuwe verordening legt regels op over het bewaren van gegevens in digitale bestanden maar ook van gegevens in mappen op een plank of waar dan ook. Ook mappen moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat ‘vreemden’ daar bij kunnen.

Hoe binnen JongNL met persoonsgegevens om te gaan en hoe je je afdeling AVG-proof maakt hebben we beschreven in het document 'JongNL afdelingen AVG-proof'. In dit document geeft JongNL Limburg tips over de stappen die je als afdeling of district kunt nemen om te voldoen aan de eisen in de verordening.

Bij gebruik van het JongNL leden- en leidingregistratiesysteem PION sluit je als afdeling volledig aan bij de in de nieuwe verordering gestelde eisen. PION voldoet aan de gestelde eisen in de nieuwe wet.

Dit is een groeidocument. We vullen het document steeds aan. Je vindt hier altijd de meest recente versie. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - 0475 520020.

downloads
Download hier het AVG-document versie 5 juni 2018
Download hier informatie over het beveiligen van online accounts
Download hier het JongNL privacybeleid
Download hier het protocol datalekken.


AVG proof