Groeien in JongNL

JongNL Limburg vindt het belangrijk dat de vrijwilligers binnen de afdelingen, die de wekelijkse groepsbijeenkomsten in de praktijk begeleiden, steeds blijven groeien. Door maatschappelijke ontwikkelingen veranderen kinderen en volwassenen en ook de manier waarop zij met elkaar omgaan. Daarom biedt JongNL Limburg haar vrijwilligers een uitgebreid aanbod van workshops en cursussen, met als doel kennis delen en opdoen, ervaringen uitwisselen, het verbreden van het blikveld van vrijwilligers en hen te helpen het aanbieden van activiteiten binnen JongNL plezierig en uitdagend te houden. Vooral het van elkaar leren en het uitwisselen van ervaringen is interessant en motiverend voor vrijwilligers.

De meerwaarde van het volgen van een workshop of cursus is dat vrijwilligers goed voorbereid en geïnformeerd de groepsactiviteiten en -bijeenkomsten binnen JongNL kunnen begeleiden, maar zeker ook daarbuiten, dat ze leren van de ervaringen van anderen, verder kijken dan de eigen afdeling en dat ze reflecteren op hun eigen mening en doen en laten.

Er is passend scholingsaanbod voor alle vrijwilligers. Of je nu pas nét voor de groep staat, al jaren groep draait of een bestuursfunctie vervult. Je kunt altijd verder groeien en nog meer kennis opdoen. Weten waar jij staat en welk cursusaanbod op jou van toepassing is? Ga naar het schema groeien in JongNL en bepaal jouw positie en bijbehorend stappenplan.
    
Het schema ‘Groeien in JongNL’. Hoe werkt het?
Bij JongNL kun je veel leren. 'Groeien in JongNL' is de naam voor kadervorming / deskundigheidsbevordering van vrijwilligers binnen JongNL. Groeien in JongNL is een schema. In het stappenplan bepaal je zelf hoe je kunt groeien in JongNL. Achter elke stap zit een link. Daar lees je welke cursussen, workshops en andere activiteiten beschikbaar zijn in die betreffende stap. Direct aan de slag, klik hier.

folders downloaden
Het complete aanbod cursussen en workshops staat uitgebreid omschreven in de folder Groeien in JongNL en de folder JongNL en Scouting gaan voor veiligheidcreatieve workshops in het aanbod

Handige handen in beweging
Spelen met techniek

Kinderen zijn nieuwsgierig hoe dingen werken of in elkaar zitten. Ze willen graag zélf experimenteren met materialen. Techniek heeft de toekomst en spreekt tot de verbeelding. Door technische ontwikkelingen verandert onze samenleving steeds sneller. Spelen met wetenschap en techniek kunnen een nieuwe impuls geven aan de activiteiten van JongNL. Kinderen ontpoppen zich als echte scheppers van bewegende constructies. Tijdens deze workshop gaan we lekker aan de slag.

De knutselkast komt tot leven
Eigentijdse knutsels maken

De knutselkast blijft vaak dicht op groepsavonden. Denk jij ook dat je niet creatief genoeg bent om, samen met je kinderen, iets te ‘kuntselen’ wat aanspreekt. Uit ervaring weten we dat knutselen heel leuk kan zijn. We bewijzen dat in deze workshop vol eigentijdse knutsels. De knutsels zijn anders dan anders en gemakkelijk tijdens een groepsbijeenkomst te maken. Je gaat aan de slag met laagdrempelige materialen die voor een prikkie te koop zijn en lang mee gaan, zodat meerdere groepen er jaren gebruik van kunnen maken. De knutsels die we maken zijn gericht op het promoten van jouw eigen JongNL-afdeling. Denk aan tasjes bedrukken, vlaggenlijn maken etc.


 

 

pinterest twitter facebook  vertrouwenspersoon