pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Afdelingen en districten

JongNL Limburg is er voor de 43 plaatselijke afdelingen. Iedere afdeling is uniek voor wat betreft ontstaansgeschiedenis, faciliteiten en omgevingsmogelijkheden. Wat deze afdelingen bindt is de gezamenlijke doelstelling en de werkwijze. De afdelingen zijn verdeeld in 6 districten. Op districtsniveau worden diverse ledenactiviteiten georganiseerd, (informatie)bijeenkomsten gehouden en overlegmomenten gepland.

Klik hier om naar de kaart van Limburg en de ligging van alle afdelingen te gaan.
Klik hier voor de webpagina van de districten.

Districtsinformatie
Naar aanleiding van de discussie over de waarde van de districten zijn in de Raad van Toezicht (14 april 2015) een aantal voorstellen gedaan om de relatie tussen de districten en JongNL Limburg te versterken. Hieronder zijn de voorstellen omgezet in concrete acties:


Het district nodigt JongNL Limburg uit om een vergadering van het district bij te wonen.
JongNL Limburg heeft diverse districtsvergaderingen van Grand District du Nord en district Tussen Maas en Peel bijgewoond. Daar werd openharitg gesproken over de voordelen, maar zeker ook over de valkuilen van het functioneren van de districten op dit moment. Groot struikelblok is de communicatie onderling. Samen wordt gezocht naar een (werkbare) oplossing van dit probleem. Informeer bij het bureau naar de stand van zaken.

De vaste data van leiding- en ledenactiviteiten van JongNL Limburg tot en met 2022 in een overzichtelijk schema.
Handig bij de planning van districtsactiviteiten. Tevens is in het schema een voorstel gedaan wanneer districtsactiviteiten het beste kunnen plaatsvinden. In het schema in blauw. Uitgangspunt hierbij is dat geen of zo weinig mogelijk ledenactiviteiten van een bepaalde leeftijdsgroep in een zelfde periode. Bij de seniorenactiviteiten is dat wel het geval. Misschien zijn er betere voorstellen. We ontvangen graag jullie data-overzicht zodat we dat, samen met de data van andere districten, alle data kunnen verzamelen en publiceren.

Klik hier om naar de agenda te gaan en de meerjarenplanning te downloaden.


Ontwikkelen van een vast stramien van activiteiten op districtsniveau: maxiorendag, juniorentoernooi, seniorenactiviteit en kaderavond.
De kernwaarde van de districten is uitwisseling. Dat gebeurd in de meeste gevallen d.m.v. districtsactiviteiten per leeftijdsgroep. JongNL Limburg heeft, n.a.v. de districtsbijeenkomsten en de dingen die daar werden besproken, richtlijnen opgesteld om met zo weinig mogelijk inspanningen een zo groot mogelijk effect te bereiken. Inschrijven gaat via PION, het inschrijfprogramma van JongNL, dat is immers bij iedereen bekend. Geen gedoe meer met inschrijfbriefjes en zo. Lees meer over deze planopzet: klik hier.

Een eigen webpagina per district.
Wat waren de afsrpaken ook alweer? Wanneer is de maxiorendag en waar? Wie is ook alweer aanspreekpunt van die afdeling? Dit zijn zomaar een aantal vragen die steeds weer terug keren. Iemand weet het, maar wie? Het zou handiger zijn om al deze informatie op één plek te hebben, waar iedereen deze informatie altijd kan raadplegen. Deze pagina's zijn aangemaakt en worden beheerd door JongNL Limburg. Aanpassingen/aanvullingen kunnen per mail doorgegeven worden naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Utopia
Grand district du Nord
Tussen Maas en Peel
Maasvallei
Glana
Zuid

http://www.jnutopia.nl/ 
http://jongnl.nl/index.php/granddistrictdunord
http://jongnl.nl/index.php/tussenmaasenpeel
-
-
-


overzicht verdeling afdelingen en districten

Hieronder is overzichtelijk gemaakt waar alle afdelingen zich bevinden. En bij welk district ze horen.  Wil je meer weten over een afdeling, klik dan op betreffende plaats om naar hun eigen website te gaan.

afdelingendistricten

district Utopia
Gennep  
Siebengewald 
Bergen 
Venray 
Melderslo 
Horst 
Meterik 
America 
Hegelsom 
Kronenberg 
Sevenum 
Evertsoord   

Grand district du Nord 
Grashoek 
Maasbree 
Baarlo 
Panningen 
Helden 
Egchel 
Kessel-Eik 


district tussen Maas en Peel 
Ospel 
Budschop 
Leveroy 
Neer 
Haelen 
Stramproy (geen eigen website)
Grathem 
Neeritter  (geen eigen website)

district Maasvallei 
Reuver-Offenbeek 
Beesel 
Swalmen 
Melick 
Herkenbosch 
St. Odiliënberg 
Posterholt

district Glana 

Holtum 
Buchten 
Born 
Lindenheuvel 
Lutterade 

district Zuid 

Waubach 
Gronsveld 
St. Geertruid  (geen eigen website)
Lemiers  (geen eigen website)

 

 

 

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet