Afdelingen en districten

JongNL Limburg is er voor de 43 plaatselijke afdelingen. Iedere afdeling is uniek voor wat betreft ontstaansgeschiedenis, faciliteiten en omgevingsmogelijkheden. Wat deze afdelingen bindt is de gezamenlijke doelstelling en de werkwijze. De afdelingen zijn verdeeld in 6 districten. Op districtsniveau worden diverse ledenactiviteiten georganiseerd, (informatie)bijeenkomsten gehouden en overlegmomenten gepland.

Klik hier om naar de kaart van Limburg en de ligging van alle afdelingen te gaan.
Klik hier voor de webpagina van de districten.

Districtsinformatie
Naar aanleiding van de discussie over de waarde van de districten zijn in de Raad van Toezicht (14 april 2015) een aantal voorstellen gedaan om de relatie tussen de districten en JongNL Limburg te versterken. Hieronder zijn de voorstellen omgezet in concrete acties:


Het district nodigt JongNL Limburg uit om een vergadering van het district bij te wonen.
JongNL Limburg heeft diverse districtsvergaderingen van Grand District du Nord en district Tussen Maas en Peel bijgewoond. Daar werd openharitg gesproken over de voordelen, maar zeker ook over de valkuilen van het functioneren van de districten op dit moment. Groot struikelblok is de communicatie onderling. Samen wordt gezocht naar een (werkbare) oplossing van dit probleem. Informeer bij het bureau naar de stand van zaken.

De vaste data van leiding- en ledenactiviteiten van JongNL Limburg tot en met 2025 in een overzichtelijk schema.
Handig bij de planning van districtsactiviteiten. Tevens is in het schema een voorstel gedaan wanneer districtsactiviteiten het beste kunnen plaatsvinden. In het schema in blauw. Uitgangspunt hierbij is dat geen of zo weinig mogelijk ledenactiviteiten van een bepaalde leeftijdsgroep in een zelfde periode. Bij de seniorenactiviteiten is dat wel het geval. Misschien zijn er betere voorstellen. We ontvangen graag jullie data-overzicht zodat we dat, samen met de data van andere districten, alle data kunnen verzamelen en publiceren.

Klik hier om naar de agenda te gaan en de meerjarenplanning te downloaden.


Ontwikkelen van een vast stramien van activiteiten op districtsniveau: maxiorendag, juniorentoernooi, seniorenactiviteit en kaderavond.
De kernwaarde van de districten is uitwisseling. Dat gebeurd in de meeste gevallen d.m.v. districtsactiviteiten per leeftijdsgroep. JongNL Limburg heeft, n.a.v. de districtsbijeenkomsten en de dingen die daar werden besproken, richtlijnen opgesteld om met zo weinig mogelijk inspanningen een zo groot mogelijk effect te bereiken. Inschrijven gaat via PION, het inschrijfprogramma van JongNL, dat is immers bij iedereen bekend. Geen gedoe meer met inschrijfbriefjes en zo. Lees meer over deze planopzet: klik hier.

Een eigen webpagina per district.
Wat waren de afsrpaken ook alweer? Wanneer is de maxiorendag en waar? Wie is ook alweer aanspreekpunt van die afdeling? Dit zijn zomaar een aantal vragen die steeds weer terug keren. Iemand weet het, maar wie? Het zou handiger zijn om al deze informatie op één plek te hebben, waar iedereen deze informatie altijd kan raadplegen. Deze pagina's zijn aangemaakt en worden beheerd door JongNL Limburg. Aanpassingen/aanvullingen kunnen per mail doorgegeven worden naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Utopia
Grand district du Nord
Tussen Maas en Peel
Maasvallei
Glana
Zuid

http://www.jnutopia.nl/ 
https://www.jongnl.nl/index.php/grand-district-du-nord
-
-
-
-


overzicht verdeling afdelingen en districten
Hieronder is overzichtelijk gemaakt waar alle afdelingen zich bevinden. En bij welk district ze horen.  Wil je meer weten over een afdeling, klik dan op betreffende plaats om naar hun eigen website te gaan.

 

afdelingendistricten

district Utopia - website
Gennep - website / facebook
Siebengewald - website / facebook
Bergen - website / facebook
Venray - website / facebook
Melderslo - website / facebook
Horst - website / facebook
Meterik - website / facebook
America - website / facebook
Hegelsom - website / facebook  
Kronenberg - website / facebook  
Sevenum - website / facebook
Evertsoord - website / facebook


Grand district du Nord 
Grashoek
 - website / facebook
Maasbree - website / facebook
Baarlo - website / facebook
Panningen - website / facebook
Helden - website / facebook
Egchel - website
Kessel-Eik - website / facebook
 

district tussen Maas en Peel 
Ospel - facebook
Budschop - website / facebook
Leveroy - website
Neer - website / facebook
Haelen - website / facebook
Stramproy
Grathem - website / facebook
Neeritter - facebook


district Maasvallei 
Reuver-Offenbeek - website / facebook
Beesel - website / facebook
Swalmen - website / facebook
Melick - facebook
Herkenbosch - website / facebook
St. Odiliënberg - website / facebook
Posterholt
 

district Glana 
Buchten - facebook
Born - website / facebook
Lindenheuvel - facebook


district Zuid 
Waubach - website / facebook  
Gronsveld - website
Lemiers