Hello, Junior!

Zit jij in groep 6, 7 of 8 van het basisonderwijs, dan hoor je bij de junioren. Gezellige spellen doen, leuke knutsels maken en lekker buiten spelen, samen met leeftijdsgenootjes.Dát is JongNL!

leeftijdsgroepen
Jij hoort dus bij de junioren. Lees hieronder welke leeftijdsgroepen er nog meer zijn:

minioren
maxioren
junioren
 
senioren
16-plussers
kleuters = groep 1 en 2 b.o.
onderbouw basisonderwijs = groep 3, 4, 5
bovenbouw basisonderwijs = groep 6, 7, 8
voortgezet onderwijs = klas 1 t/m 4
16 jaar en ouder

De activiteiten die afdelingen en JongNL Limburg organiseren, zijn aangepast aan de interesses van kinderen van deze leeftijden. Op deze manier weet de leiding dus altijd iets te verzinnen wat jij leuk vindt!

het Spel van JongNL - spelpijlers
In de activiteiten van JongNL staan drie spelpijlers centraal. In de eerste plaats Sport en Spel: leren winnen en verliezen, samenwerken, samenspelen, anderen een kans geven, beweging etc. Er hoeft niet perse een kampioen uitgeroepen te worden. 'Meedoen is belangrijker dan winnen' is het motto.
Creativiteit is knutselen, schilderen, kleien, dansen, toneel spelen en fantaseren. Met creativiteit kun je een heleboel leuke dingen doen, zonder dat je een kunstenaar hoeft te zijn.
Bij buitenleven is het buiten ezig zijn en de wereld om ons heen ontdekken en verkennen. Met die wereld bedoelen we dan wat er buiten is: de straat, bomen, struiken, huizen, dieren, bos, wegen en zo. Bij JongNL doen we dat door speurtochten te lopen, te sjorren, te spelen in het bos, knoeien met water, kamperen en nog veel meer.

provinciale activiteiten voor junioren
JongNL is er in 43 plaatsen in Limburg. Kijk maar eens hier. JongNL Limburg organiseert voor al deze kinderen provinciale activiteiten. Je kunt tijdens deze activiteiten leeftijdsgenootjes uit andere plaatsen ontmoeten. Leuk hè!

Junioren kunnen deelnemen aan onderstaande JongNL Limburg activiteiten. Raadpleeg de agenda voor de data van deze activiteiten. Klik op de activiteit om meer te lezen over het programma, tijden en kosten.


   

activiteit maand  richtlijn  doelgroep / leeftijd
Night of/at ... januari tweede zaterdag van januari vanaf 7 jaar
Kids Party april half april > afhankelijk van hoe Pasen valt alle leeftijden
Project 21 mei/juni weekend na Pinksteren groep 6, 7, 8 b.o.
Outdoordagen oktober zondag vóór en de eerste zondag ván de herfstvakantie groep 6, 7 en 8 b.o. en 1e klas v.o.
Spellenjacht december    4 tot 10 jaar (richtlijn)

 

 

 

pinterest twitter facebook  vertrouwenspersoon