Welkom 16-plusser!

Ben jij 16 jaar of ouder, dan behoor je tot, de naam zegt het al, de 16-plussers. Gezellig samen zijn in een groep, een goede sfeer én jezelf kunnen kunnen zijn. Dát is JongNL!

leeftijdsgroepen
Jij hoort dus bij de 16-plussers. Lees hieronder welke leeftijdsgroepen er nog meer zijn:

minioren
maxioren
junioren
 
senioren
16-plussers
kleuters = groep 1 en 2 b.o.
onderbouw basisonderwijs = groep 3, 4, 5
bovenbouw basisonderwijs = groep 6, 7, 8
voortgezet onderwijs = klas 1 t/m 4
16 jaar en ouder


De activiteiten die afdelingen en JongNL Limburg organiseren, zijn aangepast aan de interesses van de leden in deze leeftijdsgroepen. Op deze manier weet de leiding dus altijd iets te verzinnen wat jij leuk vindt!

het Spel van JongNL - spelpijlers
In de activiteiten van JongNL staan drie spelpijlers centraal. In de eerste plaats Sport en Spel: leren winnen en verliezen, samenwerken, samenspelen, anderen een kans geven, beweging etc. Er hoeft niet perse een kampioen uitgeroepen te worden. 'Meedoen is belangrijker dan winnen' is het motto.
Creativiteit is knutselen, schilderen, kleien, dansen, toneel spelen en fantaseren. Met creativiteit kun je een heleboel leuke dingen doen, zonder dat je een kunstenaar hoeft te zijn.
Bij buitenleven is het buiten bezig zijn en de wereld om ons heen ontdekken en verkennen. Met die wereld bedoelen we dan wat er buiten is: de straat, bomen, struiken, huizen, dieren, bos, wegen en zo. Bij JongNL doen we dat door speurtochten te lopen, te sjorren, het bos in, knoeien met water, kamperen en nog veel meer.

provinciale activiteiten voor senioren
JongNL is er in 43 plaatsen in Limburg. Kijk maar eens hier. JongNL Limburg organiseert voor al deze leden provinciale activiteiten. Je kunt tijdens deze activiteiten leeftijdsgenootjes uit andere plaatsen ontmoeten. Leuk hè!

16-plussers kunnen deelnemen aan onderstaande JongNL Limburg activiteiten. Raadpleeg de agenda voor de data van deze activiteiten. Klik op de activiteit om meer te lezen over het programma, tijden en kosten.


   

activiteit maand  richtlijn  doelgroep / leeftijd
Moonwalk maart half maart > afhankelijk van hoe de carnaval valt vanaf 2e klas v.o.
Survival november eerste weekend van november vanad 3e klas v.o.

 

pinterest twitter facebook  vertrouwenspersoon

zoeken in deze site