pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Laatste nieuws

Welkom op de website van JongNL Limburg! 
Welkom op de website van JongNL Limburg. Boordevol nieuws, informatie, tips én webshop. We hebben getracht om het voor de bezoeker zo overzichtelijk mogelijk te maken. Ben je lid of vrijwilliger? Wil je iets kopen, lenen of huren? Wil je meer informatie of lid worden? Maak je keuze. In de agenda lees je wanneer activiteiten, cursussen, workshops en bijeenkomsten gepland staan. Op zoek naar specifieke informatie, gebruik dan de zoekfunctie.

Regelmatig verschijnt JongNL in de media. Bekijk de krantenartikelen in 'JongNL in de media'. Klik hier.

Klik hier voor contactgegevens van de vertrouwenspersonen van JongNL Limburg.


JongNL FilmFestival
Dé JongNL-activiteit voor tieners vanaf groep 8
Bij het FilmFestival gaan groepen zelf aan de slag, op een eigen gekozen manier, op een eigen gekozen locatie, met eigen gekozen middelen aan de slag met het maken van een filmpje. Door middel van instructiefilmpjes, waarin uitgelegd waar je op moet letten, worden groepen begeleid om er een te gek resultaat van te maken. Tijdens het FilmFestivalGala worden alle filmpjes getoond op groot doek in het theater van Dok6 in Panningen en beoordeeld door een kundige jury. De populaire vloggers De Kingsters presenteren dit Gala en doen er alles aan om er een spetterende avond van te maken. Lees meer...


YounglandsFestival - Kaderschouw 2017
Na de zomervakantie is er weer een Kaderschouwfestival. Kaderschouw? Festival? Ja, een Kaderschouwfestival, zoals we de Kaderschouw 2015 in Grathem het ‘Square One Festival’ noemden. Een topfeestje. Zo’n topfeestje komt er weer aan.

Op 16 en 17 september komt alle leiding van JongNL uit heel Limburg bij elkaar bij BreeBronne in Maasbree op het YounglandsFestival. Een festival met een passief, actief programma. In verschillende area's kun je deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten. Bekijk de trailer op facebook: https://www.facebook.com/Younglands-Festival-Kaderschouw-2017-1861512970731648/?fref=ts. Houdt fecebook, de nieuwsbrief en de website in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. Als er nieuws is, lees je het hier...

YoungLandsFestival
SamenSpelen is leuker
JongNL spreekt alle kinderen en jongeren aan. JongNL is ook leuk voor kinderen of jongeren met een beperking. Dat kan een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn. Daarom organiseert JongNL Limburg in samenwerking met PSW en MEE een avondvullend spelprogramma. Meer weten? Klik hier.

Samen Spelen is leuker banner


Samenwerking Rode Kruis en JongNL: Spelpakket EHBO Doe je Zo!!

Leer samen spelenderwijs over EHBO
Het Spelpakket EHBO Doe je Zo!! is vanaf nu verkrijgbaar bij JongNL Limburg. Voor 25 euro exclusief verzendkosten kom je in het bezit van een praktisch spel om samen met kinderen spelenderwijs veel te leren over EHBO. Het eerste exemplaar is voor JongNL-afdelingen gratis!

Als jeugdleider of leerkracht basisonderwijs wil je een veilige omgeving bieden voor kinderen. Je bent verantwoordelijk en zelfs wettelijk verplicht (de zorgplicht) voor de veiligheid en het welzijn van je (jeugd)leden, vrijwilligers en bezoekers te zorgen. Kinderen en begeleiders beschermen moet prioriteit nummer één zijn binnen je club of school. JongNL Limburg maakt het samen met het Rode Kruis kinderen en begeleiders gemakkelijk om hierop in te spelen, door spelenderwijs met de gevolgen van onveilig gedrag en onveilige situaties aan de slag te gaan onder het motto: EHBO Doe je zo! Lees meer...  

Introductiecursussen
De introductiecursus van JongNL moet je meegemaakt hebben! 
Naast het feit dat je ontzettend veel leert in de drie dagdelen en één dag in het weekend, waaruit de cusus bestaat, is deelnemen gewoon leuk. De cursus is vooral praktisch, het motto is 'leren door te doen'. Je maakt kennis met leiding van andere afdelingen en je wisselt ervaringen uit. Je zult versteld staan hoe verschillend afdelingen functioneren en hoeveel je van elkaar kunt leren. Weten of de introductiecursus iets voor jou is? 
Download de folder De introductiecursus van JongNL moet je meemaken!
Raadpleeg de agenda voor de actuele planning van de introductiecursussen. Lees meer...
 

Wat JongNL Limburg allemaal doet 
Dat JongNL Limburg cursussen en activiteiten organiseert is bij de meesten wel bekend. Maar we doen nog véél meer. We hebben een uitgebreid arsenaal aan bronnen voor programmaideeën in de groep, je kunt 24/7 terecht met al je vragen, opmerkingen of problemen. Jouw afdeling promoten? Waarom zelf het wiel uitvinden, gebruik de promotiefolders en filmpjes? Eventueel naar wens aan te passen. En dit is nog maar een kleine greep uit het volledige aanbod. Het gehele aanbod overzichtelijk op een rij, klik hier.
 

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet