pinterest twitter facebook socialmedia vertrouwenspersoon

Kaderschouw

Om uitwisseling en een band tussen de afdelingen te bevorderen zijn er provinciale ledenactiviteiten. Bij deze activiteiten zijn alle leden (uit een bepaalde leeftijdsgroep) welkom. De vrijwilligers doen ideeën op die ze zelf weer kunnen gebruiken in hun groep. Tijdens deze provinciale activiteiten staan uitwisseling en samenwerking centraal.

Kaderschouw
Om de twee jaar (de oneven jaren) organiseert JongNL Limburg de Kaderschouw, een ontmoetingsweekend voor de vrijwilligers van de 43 plaatselijke JongNL afdelingen. Jaarlijks nemen zo'n 400 vrijwilligers deel aan dit unieke weekend en maar liefst 60 vrijwilligers uit de plaatselijke afdeling maken dit weekend mogelijk. Het is de feestelijke opening van het jeugdwerkseizoen, bedoeld om ‘dank je wel’ te zeggen tegen al die vrijwilligers. De activiteit is diep geworteld in de historie en het programma bestaat traditiegetrouw uit een mengelmoes van actie, feest en educatie.

Het doel van de kaderschouw is tweeledig. Enerzijds het bieden van nieuwe activiteiten die goed van pas komen bij de programmering van de wekelijkse groepsbijeenkomsten. Het gaat hier om ideeën die bruikbaar zijn in het kader van jeugd- en jongerenactiviteiten. En anderzijds is het de feestelijke opening van het nieuwe jeugdwerkseizoen waarbij JongNL Limburg haar kaderleden en groepsleiders in de gelegenheid stelt ervaringen uit te wisselen.

Younglands Festival - Kaderschouw 2017 - 16, 17 september bij Breebronne in Maasbree
Na de zomervakantie is er weer een Kaderschouwfestival. Kaderschouw? Festival? Ja, een Kaderschouwfestival, zoals we de Kaderschouw 2015 in Grathem het ‘Square One Festival’ noemden. Een topfeestje. Zo’n topfeestje komt er weer aan.

Op 16 en 17 september komt alle leiding van JongNL uit heel Limburg bij elkaar bij BreeBronne in Maasbree op het YounglandsFestival. Een festival met een passief, actief programma. In verschillende area's kun je deelnemen aan de meest uiteenlopende activiteiten. Bekijk de trailer op facebook: https://www.facebook.com/Younglands-Festival-Kaderschouw-2017-1861512970731648/?fref=ts. Houdt fecebook, de nieuwsbrief en de website in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Download de poster.
Download de eerste (aanmeld)informatie.
Dwnload de belangrijke informatie voor deelnemers.

YoungLandsFestival

zoeken in deze site

logo 2015 provincie limburg

ANBI

inveiligehanden

veiligheidsvignet